Met 2 aan zee

Met 2 aan zee

Met 2 aan zee

Hier vind je berichtjes van het 2de leerjaar over hun avonturen in Oostduinkerke. Zon, zee, zand en schelpjes!

de genadeloze zee

berichtenPosted by Peter Hofman Tue, June 27, 2017 20:34:49
Dag thuisfront,

na ons ontbijt trokken we onze stoere zeemansbenen naar de pier van Nieuwpoort. Een potige wandeling zonder gezaag of gezeur !

Onze leerkrachten waren natuurlijk zo slim om regelmatig een haltmoment in te lassen en dan speelden we een kort spel. Nadien hadden we weer moed om verder te gaan.
Toen we in zee stonden (lees: boven de zee) genoten we van de wind, de golven, de meeuwen, de visdiefjes, de garnaalvisser, de zeilboten en de geurende zee. Zalig !

Op de terugweg vulden we onze zakken met wel duizend schelpen. Grote en kleine, lange en korte, dikke en dunne, gele, zwarte, witte, bruine, grijze en roze. Voor elk wat wils.
Dus lieve mama's en papa's, oma's en opa's, grotemoes en grotevaas (of hoe schrijf je dat nu ook weer?) bekijk maar al eens het internet op zoek naar een toffe knutsel met al die natuurpracht.

Na het middagmaal trokken we terug naar het strand. Daar werd met man en vrouw danig wat zand verplaatst. We kregen 30 minuten de tijd om in 6 groepen een zo groot mogelijke berg zand te maken. Hierop werd dan een vlag geplaatst en dan was het spannend afwachten welke vlag het langst zou blijven staan. De genadeloze zee veegde uiteraard de hele boel weer plat. Maar wat was het weer spannend !

Toen was het hoog tijd om juf St├ęphanie (die niet jarig was) gelukkige verjaardag te wensen.
(nvdr: gekke leerkrachten op Kleine Stan!) Zo kon zij trakteren op een heerlijk ijsje. We lieten het ons uiteraard smaken.

Na het avondmaal (zeesoep, verse aardappelpuree met prei, vissticks en tartaarsaus) mochten we eindelijk in de douche. Kilo's zand verdwenen in de afvoer en proper gewassen konden we nog genieten van een verhaal.

Ook nog even meegeven dat we tot hiertoe kregen wat we verdienen: mooi weer ! Veel zon en geen druppel regen. Nu maar hopen dat ik het noodlot niet tart en dat we morgen ook nog van een droge dag kunnen genieten.

Nu is het bedtijd want morgen beginnen we aan onze laatste dag: inpakken, treintje rijden, speeltuin en go-carts.

En dan stappen we de bus op en rijden we terug naar Kleine Stan.
Om hoe laat we daar juist aankomen valt moeilijk te voorspellen. Maar we houden meneer directeur op de hoogte.

Met dit laatste bericht wil ook iedereen bedanken die geholpen heeft bij het inladen van de bus en durf ook meteen hulp te vragen bij aankomst. Vele handen maken het werk licht.

Wellicht weten jullie nog dat alle kinderen met de juf mee naar de speelplaats gaan. Daar kan je hen afhalen. Vergeet ook de slaapzak en koffer(s) niet.

Ik wens iedereen een deugddoende vakantie en hoop dat de kinderen de volgende dagen voluit zullen vertellen over onze geweldige driedaagse.

sportieve groeten,

Meester Peter