Sneeuwschool

Sneeuwschool

Laatste update

BerichtjesPosted by Jeannot Wed, January 17, 2018 12:39:26
Onderweg van Leuven naar Brussel. Aansluiting Brussel - Berchem om 13.20 uur.
Aankomst te Berchem verwacht rond 14.00 uur.
Tot straks.

Oponthoud

BerichtjesPosted by Jeannot Wed, January 17, 2018 11:00:16
Het wordt nog even wachten. Op dit ogenblik staat de trein stil en wacht men op een nieuwe locomotief. We houden rekening met een vertraging van ongeveer 1 uur. Van zodra de trein in Brussel aankomt, kunnen we vrij exact het aankomstuur meedelen. We houden het voorlopig op een aankomst rond 13.30 uur.

Alweer wat dichter bij huis...

BerichtjesPosted by Jeannot Wed, January 17, 2018 09:59:20
Beste ouders,
nieuwe stand van zaken: de trein schrijdt langzaam maar zeker richting België.
Op dit ogenblik spreken we over een 30-tal minuten vertraging. Dit betekent nog niet dat het tijdstip van aankomst (12.17 uur) niet gehaald kan worden.
Een nieuwe update over een uurtje.Vroeg in de morgen...

BerichtjesPosted by Jeannot Wed, January 17, 2018 07:34:23
Beste ouders,

op dit ogenblik, 07.30 uur in de morgen, verloopt de terugreis naar wens. Onze kinderen en collega's bevinden zich momenteel in de buurt van Aachen en hebben slechts een kwartiertje achterstand op het voorziene schema. We houden u op de hoogte!

De terugkeer is ingezet

BerichtjesPosted by Jeannot Tue, January 16, 2018 20:34:06
Beste ouders,

zonet zijn onze skifanaten de trein opgestapt in Sierre. We duimen voor een rustige en veilige terugreis. Nog een poos geduld en u ziet uw stralende spruit terug. Raadpleeg morgen regelmatig de weblog waarop telkens wanneer nodig een update zal verschijnen wat het uur van aankomst betreft.

En eindigen zoals begonnen we.

BerichtjesPosted by Joris Tue, January 16, 2018 13:49:55
Namelijk met een kleine kink in de kabel. Of beter gezegd in de kabelbaan. Maar daarover straks meer.

Na een ochtend van inpakken en opruimen maakten we tijd om de jarigen te vieren. Romeo en Anouche werden in de bloemetjes gezet en we hielden een kleine receptie voor het hotel. Ook de jaarlijkse sneeuwbalwerpwedstrijd werd gehouden. Er wordt beweerd dat 6C won met maar liefst negen rake treffers op meester Tom en juf Céline. Maar u weet ook dat het 2018 is en dat men best niet alles zomaar gelooft.
We zouden onze heerlijke periode hier afsluiten met een laatste skiles maar net als bij de start kwam er een kleine kink in de kabel. In dit geval de kabelbaan. Wegens een technisch defect werd de skiles afgelast. Een jammere zaak maar we wilden nu ook niet vastzitten in zo'n lift. Daar kan men geen spaghetti voor ons maken.
Trouwens, nu hoeven we onze ski's niet zelf naar beneden te dragen. Elk nadeel heb z'n voordeel, wist Johan Cruijff reeds.

Dan maar naar buiten trekken voor een gezonde dosis sneeuwpret. We sleeën er nog een laatste keer op los. Wie zijn of haar been nog wilde breken tijdens de laatste skiles krijgt dus een herkansing. Maar laat dat toch maar uit.

We sluiten hier voorlopig af. Vanavond verwittigen we de directeur wanneer we ons op de trein installeren. Dat zou rond 20u moeten zijn. Zodra we weer wakker en binnen de Europese Unie zijn, kunnen we u zonder ridicule roamingkosten op de hoogte houden van ons tijdschema.

Maar nu gaan we nog een laatste keer genieten van het zalige Zinal. Dank u wel Zinal voor de zon, de heerlijke sneeuw en de gezellige sfeer. Je bent al even prachtig als je koeien.En melk gedronken hebben wij.

BerichtjesPosted by Joris Mon, January 15, 2018 17:59:09
Verse melk. Veel verser kan je ze zelfs niet hebben. Met dank aan de plaatselijke veehouder wiens naam we niet weten. Laat ons het op Hubert houden. Op z'n Duits want de man is Duitstalig. We wilden stiekem door de ruitjes binnengluren om de beruchte vache d'Hérens (Eringerkuh) te aanschouwen. We kregen meer dan we konden hopen: de vriendelijke man liet ons binnen. Er stonden twee kalfjes die vele malen 'oooh' en 'kei schattiiiig' ontlokten van onze kinderen. We maakten ook kennis met Lori. De reine van de Zinalkudde. Wanneer de dieren in de zomer op de alpenweiden staan is zij de leidster. Proficiat Lori! Je bent een prachtbeest.

En dan binden ze zo oneerbiedig je mooie staartje vast...Natuurlijk wel handig om je mooie staartje proper te houden als je gaat zitten en net moet, allez, je weet wel. Je blijft een prachtbeest.
En lekkere melk dat je geeft! Ziet u in de supermarkt een aanbod 'verse melk' staan? Niet geloven. Dit is vers. Lauwwarm recht uit de melkfabriek: Lori en haar kudde.
Dank je Hubert, of hoe je ook mag heten, je bent een prachtmens.

Over prachtmensen gesproken:
6A, meester Geert en juf Céline

6B, meester Joris en juf Féline

6C, meester Tom en opnieuw een juf Céline

Inderdaad. Ons pedagogisch, didactisch, ZILL-ig (zoek maar op) en esthetisch verantwoord team wordt hier aangevuld door de moni's Céline, Céline en Féline. En dat doen ze goed. Top dames!
topteam

juf Elke (met Laura omdat alleen poseren ons zo zielig leek)
Intersoc Hotel Les Diablons (sorry dat er wat volk in de weg staat)

En dan nu de sport!
* Ruud Vormer ruilt Club Brugge voor Antwerp. Niets van aan natuurlijk maar zoals u al weet kan je kinderen veel wijsmaken...

* Antwerpse kinderen halen met glans hun skibrevet.

* Vandaag werd de jaarlijks poepsleewedstrijd Grand Prix de Zinal gehouden. Onder massale belangstelling ging de overwinning naar Joris Zwysen. De talentvolle Belg haalde opnieuw de overwinning binnen nadat hij vorig jaar nipt de duimen moest leggen na een luchtwegeninfectie. Zijn eeuwige tegenstander Van Cleemput staat nu al op een 4-2 achterstand. De winnaar dankte zijn fans, sponsors en de zwaartekracht. Het publiek genoot vooral van de elegante stijl van de poepsleekunstenaar.
We vieren dit met een lekkere maaltijd en een feest om onze laatste avond hier in stijl door te brengen. Morgen wacht ons inpakken en nog één keertje de latten op. De tijd glijdt hier voorbij als een volleerd skiër op een zwarte piste...
Tot morgen!


En gedagordewisseld hebben wij.

BerichtjesPosted by Joris Sun, January 14, 2018 19:49:29
dagordewisselen, dagordewisselde, gedagordewisseld

Een zwak werkwoord maar een aangename activiteit. Vandaag dagordewisselden wij zodat we een half uur langer konden slapen. We hoefden ons niet meer te reppen om op tijd aan de skilift te staan omdat we vanaf vandaag in de namiddag gaan skiën. Dat betekent natuurlijk ook dat de leerwandeling in de voormiddag plaatsvond.

We namen eerst een kijkje in het pittoreske kerkje van Zinal. Het is tenslotte zondag. Vandaag was er echter geen misviering. Hoewel een aantal vrijwilligers toch bereid was om een tekstje voor te lezen of een liedje in te oefenen. Je kan kinderen best veel wijsmaken.

Daarna trokken we verder naar de lawinekom. Daar kregen de kinderen uitleg over de verschillende soorten lawines. We zijn voor ervaringen in het onderwijs maar gezien het lesonderwerp zijn we toch maar tot aan de rand van de kom gewandeld. Je hoeft niet alles aan den lijve te ondervinden.
De bomen rondom ons werden ook besproken en we gingen zelfs even op berenjacht. Jaja, een beer in Zinal! Je kan kinderen dus echt wel veel wijsmaken...

Na de middag was het terug tijd voor de skiles. Onder bedroevende weersomstandigheden - een schamele 9/10 - werden de pistes steeds beter afgedaald. Het beginnersveld ligt ondertussen definitief achter ons, de eerste zetellift werd veroverd en sommigen waagden zich zelfs aan 'one-eighties'. Nu zijn wij zelf niet zo hip dus moesten we dat toch even opzoeken op het internet. Het gaat vermoedelijk om één van deze twee zaken:
Wat dat met skiën te maken heeft... Joost mag het weten. Maar hij wist het niet.
(nvdr: Excuses voor deze flauwe mop. De vermoeidheid speelt op, maar een flauwe mop is ook een mop. Dat rijmt dus dat is waar.)
(nvdr: Excuses voor het 'dat rijmt dus dat is waar' cliché. Het zit ons echt niet mee. O jee. Lap, dat rijmt ook.)
(nvdr: Excuses voor de ganse alinea.)

Maar dus: skiën. Tof hoor. Wat leuk om te zien hoe iedereen vorderingen maakt. Er zijn er zelfs die tijdens het skiën een halve draai kunnen maken. Best wel hip.
Ik zou zeggen: dat kan ik ook. Maar je kan kinderen nu ook niet álles wijsmaken.

Tot morgen!
Next »