Sneeuwschool

Sneeuwschool

En melk gedronken hebben wij.

BerichtjesPosted by Joris Mon, January 15, 2018 17:59:09
Verse melk. Veel verser kan je ze zelfs niet hebben. Met dank aan de plaatselijke veehouder wiens naam we niet weten. Laat ons het op Hubert houden. Op z'n Duits want de man is Duitstalig. We wilden stiekem door de ruitjes binnengluren om de beruchte vache d'Hérens (Eringerkuh) te aanschouwen. We kregen meer dan we konden hopen: de vriendelijke man liet ons binnen. Er stonden twee kalfjes die vele malen 'oooh' en 'kei schattiiiig' ontlokten van onze kinderen. We maakten ook kennis met Lori. De reine van de Zinalkudde. Wanneer de dieren in de zomer op de alpenweiden staan is zij de leidster. Proficiat Lori! Je bent een prachtbeest.

En dan binden ze zo oneerbiedig je mooie staartje vast...Natuurlijk wel handig om je mooie staartje proper te houden als je gaat zitten en net moet, allez, je weet wel. Je blijft een prachtbeest.
En lekkere melk dat je geeft! Ziet u in de supermarkt een aanbod 'verse melk' staan? Niet geloven. Dit is vers. Lauwwarm recht uit de melkfabriek: Lori en haar kudde.
Dank je Hubert, of hoe je ook mag heten, je bent een prachtmens.

Over prachtmensen gesproken:
6A, meester Geert en juf Céline

6B, meester Joris en juf Féline

6C, meester Tom en opnieuw een juf Céline

Inderdaad. Ons pedagogisch, didactisch, ZILL-ig (zoek maar op) en esthetisch verantwoord team wordt hier aangevuld door de moni's Céline, Céline en Féline. En dat doen ze goed. Top dames!
topteam

juf Elke (met Laura omdat alleen poseren ons zo zielig leek)
Intersoc Hotel Les Diablons (sorry dat er wat volk in de weg staat)

En dan nu de sport!
* Ruud Vormer ruilt Club Brugge voor Antwerp. Niets van aan natuurlijk maar zoals u al weet kan je kinderen veel wijsmaken...

* Antwerpse kinderen halen met glans hun skibrevet.

* Vandaag werd de jaarlijks poepsleewedstrijd Grand Prix de Zinal gehouden. Onder massale belangstelling ging de overwinning naar Joris Zwysen. De talentvolle Belg haalde opnieuw de overwinning binnen nadat hij vorig jaar nipt de duimen moest leggen na een luchtwegeninfectie. Zijn eeuwige tegenstander Van Cleemput staat nu al op een 4-2 achterstand. De winnaar dankte zijn fans, sponsors en de zwaartekracht. Het publiek genoot vooral van de elegante stijl van de poepsleekunstenaar.
We vieren dit met een lekkere maaltijd en een feest om onze laatste avond hier in stijl door te brengen. Morgen wacht ons inpakken en nog één keertje de latten op. De tijd glijdt hier voorbij als een volleerd skiër op een zwarte piste...
Tot morgen!