Sneeuwschool

Sneeuwschool

En gedagordewisseld hebben wij.

BerichtjesPosted by Joris Sun, January 14, 2018 19:49:29
dagordewisselen, dagordewisselde, gedagordewisseld

Een zwak werkwoord maar een aangename activiteit. Vandaag dagordewisselden wij zodat we een half uur langer konden slapen. We hoefden ons niet meer te reppen om op tijd aan de skilift te staan omdat we vanaf vandaag in de namiddag gaan skiën. Dat betekent natuurlijk ook dat de leerwandeling in de voormiddag plaatsvond.

We namen eerst een kijkje in het pittoreske kerkje van Zinal. Het is tenslotte zondag. Vandaag was er echter geen misviering. Hoewel een aantal vrijwilligers toch bereid was om een tekstje voor te lezen of een liedje in te oefenen. Je kan kinderen best veel wijsmaken.

Daarna trokken we verder naar de lawinekom. Daar kregen de kinderen uitleg over de verschillende soorten lawines. We zijn voor ervaringen in het onderwijs maar gezien het lesonderwerp zijn we toch maar tot aan de rand van de kom gewandeld. Je hoeft niet alles aan den lijve te ondervinden.
De bomen rondom ons werden ook besproken en we gingen zelfs even op berenjacht. Jaja, een beer in Zinal! Je kan kinderen dus echt wel veel wijsmaken...

Na de middag was het terug tijd voor de skiles. Onder bedroevende weersomstandigheden - een schamele 9/10 - werden de pistes steeds beter afgedaald. Het beginnersveld ligt ondertussen definitief achter ons, de eerste zetellift werd veroverd en sommigen waagden zich zelfs aan 'one-eighties'. Nu zijn wij zelf niet zo hip dus moesten we dat toch even opzoeken op het internet. Het gaat vermoedelijk om één van deze twee zaken:
Wat dat met skiën te maken heeft... Joost mag het weten. Maar hij wist het niet.
(nvdr: Excuses voor deze flauwe mop. De vermoeidheid speelt op, maar een flauwe mop is ook een mop. Dat rijmt dus dat is waar.)
(nvdr: Excuses voor het 'dat rijmt dus dat is waar' cliché. Het zit ons echt niet mee. O jee. Lap, dat rijmt ook.)
(nvdr: Excuses voor de ganse alinea.)

Maar dus: skiën. Tof hoor. Wat leuk om te zien hoe iedereen vorderingen maakt. Er zijn er zelfs die tijdens het skiën een halve draai kunnen maken. Best wel hip.
Ik zou zeggen: dat kan ik ook. Maar je kan kinderen nu ook niet álles wijsmaken.

Tot morgen!