Sneeuwschool

Sneeuwschool

En geen opzoekwerk deden wij.

BerichtjesPosted by Joris Sat, January 13, 2018 21:32:11
Maar toch zijn we er rotsvast van overtuigd dat we u velerlei interessante kennis over de plaatselijke fauna kunnen geven.

De alpenkauw
Wat men noemt een cultuurvolger. Waar de mens opduikt en helaas ook rommel achterlaat, ziet deze vogel zijn kans schoon. Een gratis maaltijd zou ook u niet afslaan.

De gems
Gemzen werden in de jaren '60 uitgevonden. Na de invoering van de kabelbaan regende het al snel klachten van verveelde toeristen. Men was weliswaar tevreden dat men de reis van 1600m naar 2400m op slechts drie minuten i.p.v. drie uur kon maken, maar wat een vervelende drie minuten. De Zwitserse biologen gingen meteen aan de slag en creëerden de gems. Een soort minihert met de behendigheid van het Chinese staatscircus. Het werd een enorm succes. De populatie groeide tot groot jolijt van de liftgebruikers. Om overbevolking tegen te gaan werd in 1973 het gemzenstoofpotje uitgevonden.
De steenbok
Een bok die steen eet. Of een steen die op een bok lijkt. Eén van de twee.

De mol
Venijnig dier dat deze namiddag probeerde het monispel te saboteren. Natuurkundig onderzoek wees uit dat er in elke klas maar liefst twee aanwezig waren.
Het sneeuwkonijn
Daar lopen er hier veel van rond hoor. Zelfs in het donker.
De wolf
Hier zitten wolven. Maar dat vinden jullie in België waarschijnlijk plots niet meer zo speciaal. Gelukkig kregen jullie recent nog nuttige tips om uw woning te beveiligen.
De steenarend
zie steenbok

Les Vaches d'Hérens
Een ras van koeien typisch voor deze streek. In de kuddes op de Alpenweiden vechten de dames onderling uit wie de matriarch wordt. Deze 'combats des reines' worden hier in de lente gehouden met enorm veel toeschouwers.
Normaal staan die dieren hier 's winters op stal maar nu liepen er toch op de piste rond zeker? We konden zelfs met twee ervan op de foto.
Zo. En nu maken dat ik genoeg voorsprong heb tegen dat juf Elke dit leest. Zij loopt én skiet sneller...

Tot morgen. Hopelijk...