Sneeuwschool

Sneeuwschool

Vielen Dank, dass sie sich so gut um uns gekümmert haben.

BerichtjesPosted by Joris Mon, January 16, 2017 22:08:11
Een betere zin voor een dankavond kunnen we ons niet inbeelden... Maar laat ons beginnen bij het begin: de ochtend.

Onze eerste uitstap bracht ons naar Kleine Sheidegg. Nu zouden we u uitgebreid kunnen vertellen wat dat juist is, maar waarom moeite doen als we het kunnen lezen op Wikipedia? Dus: Kleine Sheidegg

Zo, dat weet u ook alweer. In die hotels op de bergpas hebben al vele beroemdheden gelogeerd. Onder andere Karl Marx en Friedrich Engels, de grondleggers van het communisme. Aan de prijzen hier te zien heeft hun verblijf echter niet veel effect gehad...
Hoe wij dat weten? Grondige research dames en heren!
Om op de bergpas te geraken namen we het treintje van de Wengernalpbahn. Ook daar valt veel over te vertellen, maar waarom moeite doen als we het kunnen bekijken op YouTube?
Dus:https://www.youtube.com/watch?v=wCeFtrv_cV8

Nu weet u ook meteen wat wij verstaan onder grondige research. Wie het filmpje niet bekijken wil: vergelijk het met tram 15, maar dan mooier. Niet dat we Pulhof, De Merode of Plantin willen bekritiseren, maar de haltes hier zien zijn toch net iets indrukwekkender. Of de bestuurders gelijkaardig zijn, laten we aan uw oordeel over.

Wat skiën is, weet u ondertussen al wel. Wie toch nog in onwetendheid leeft verwijzen we graag door naar het wereldwijde web.

Dan maar verder naar die dankavond. Wat een heerlijk spektakel was me dat! Frietjes, een taart die gebruikt kan worden bij lessen over landmaten, dansjes (met als hoogtepunt uiteraard het onze), bedankjes in alle richtingen en hier en daar zelfs een traantje bij het besef dat het er nu toch echt bijna op zit.


We kropen dan ook voor de laatste maal in ons hotelbed. Morgen wordt er nog geskied maar eerst volgt de zware taak van het opruimen en inpakken. Alhoewel, zwaar? Dat opruimen zal precies wel meevallen:
Soms glimmen we zo van trots dat we zelfs een schrijffoutje door de vingers zien. We hebben trouwens ook geen rode balpen bij.

Tot morgen!