Sneeuwschool

Sneeuwschool

In Ordnung. Ich nehme es!

BerichtjesPosted by Joris Sun, January 15, 2017 21:39:41
Er staat hier een chalet te koop. Wat een buitenkansje. Jammer genoeg moesten we al snel via ons boekje corrigeren naar: Das ist aber sehr teuer.

Een woning in Wengen is dan misschien buiten ons budget maar kijken kost niets. En daarom bestudeerden we deze ochtend de huizen.
Als een Zwitser gaat bouwen, begint hij op de grond. Dat heeft hij van z'n voorvaderen geleerd. Die ene kwiet in 1685 die ooit met het dak begon, werd prompt en onder hoongelach het land uitgeskied. De eerste laag bestaat uit stenen. Stevig, duurzaam en goed tegen het vocht. Een deur hoort er ook bij. Eerst eentje maar. Tot men merkte dat de sneeuw hier 's winters best hoog kon liggen. Dan maar een tweede deurtje op de eerste verdieping. Na de uitvinding van de trap (der Ausvinding Von Trapp, naar de Oostenrijkse bedenker en vader van een kinderkoor) werd de winterdeur zowaar bereikbaar. Ondertussen schakelde händiger Harry over op hout om het chalet te vervolledigen. Snel nog even langs de zadeldakwinkel - die vind je hier werkelijk op elke hoek - en het stulpje is klaar. Zo zit de Zwitser knus in zijn chalet. Tot hij beslist de oude dag aan de Spaanse kust door te brengen en zijn uit de kluiten gewassen koekoeksklok voor ridicuul veel geld verkoopt.

Het skiën bewaarden we voor de namiddag. Een goede keuze, hoewel reeds lang op voorhand vastgelegd, gezien de zon zich eindelijk nog eens toonde. Zo konden wij tijdens de skiles weer genieten van prachtige vergezichten en kon Henrik Kristoffersen zijn titel op de slalom met succes verdedigen. Tijdens de les konden enkele groepen een glimp opvangen van de afdalingspiste die er nu troosteloos bij ligt. We hebben er een beetje mee te doen. Hopelijk wordt ze morgen of overmorgen geopend voor het publiek. Zo kunnen we haar troosten met onze aanwezigheid en aan al die mensen hier bewijzen dat wij ook na 2,5 minuten aan de finish kunnen staan (of in een brancard kunnen liggen).

We hopen morgen op nog een extra streepje zon en een even fijne dag. Het begint te korten maar tijd is hier relatief. Het voelt aan alsof we er nog maar net zijn. Maar het voelt toch ook al (een beetje) als thuis. Maar geen nood. U bent nog bijlange na niet vergeten.

Tot morgen!

ps: Ongetwijfeld zal meester Geert eisen dat vermeld wordt dat hij de onderlinge poepsleecompetitie vandaag op 2-3 bracht. Een aansluitingstreffer zullen we maar zeggen. We gunnen hem zijn sprankje hoop...