Sneeuwschool

Sneeuwschool

Was kostet das?

BerichtjesPosted by Joris Fri, January 13, 2017 17:25:29
Helemaal niks! De Zwitsers zijn in een gulle bui en daar moeten we van profiteren!

De dag begon zoals gewoonlijk met de skiles. Boven op Männlichen aangekomen werden we bijna meteen terug de bak in geblazen. U mag dat best letterlijk nemen. Sneeuw, wolken en een gierende wind zorgden voor slechte zichtbaarheid en een snelle terugkeer naar beneden. De skimonitoren hebben dat prima ingeschat. Als zelfs ondergetekende al omver valt door de wind... (Opnieuw tot groot jolijt van juf Elke maar uiteraard wederom perfect gepland en uitgevoerd.) Zelfs die ene dappere groep gevorderden hield het na één piste boven voor bekeken. De heroïsche verhalen over een sneeuwstorm stoppen ze toch maar mooi mee in de collectie herinneringen.

Dan maar beneden aan de lift nog wat skiën. Sommige groepen doken het centrum in om de sfeer van de skirace op te snuiven. Vandaag stond de supercombinatie (slalom + afdaling) op het programma. Dat programma werd omwille van de weersomstandigheden trouwens ook wat aangepast. De slalom in de voormiddag en de (ingekorte) afdaling in de namiddag.

In die namiddag trokken we met z'n allen het dorp in om te kijken hoe zot die mensen hier zijn. Vrij zot.
Muziek, beelden op het grote scherm, een feesttent met een hert dat winden laat op het dak (ik verzin het niet...) en gratis spulletjes. Veel gratis spulletjes. Nadat we op het grote scherm gezien hadden dat Niels Hintermann, tot ieders verrassing, de zege voor Zwitserland binnenhaalde, trokken we verder door het dorp. De spulletjesoogst is alvast goed. En te zeggen dat dat circus hier nog twee dagen duurt...
We wandelden verder, leerden nog wat bij over lawinebescherming, wandelwegen en de drie kerken (protestants, katholiek en anglicaans) in het dorp. En boeddhistische tempel kwamen we dan weer niet tegen. Er werd afgesloten met een sneeuwbalwedstrijd. Welke klas kon er de meeste treffers halen? 6C uiteraard! Het doelwit? De eigen meester of juf én de directeur. Want jawel, directeur Jeannot is hier enkele dagen op bezoek. Een leuke verrassing voor de kinderen toen hij gisteren nog net mee slaapwel kon komen zeggen na een lange treinreis. Ook voor ons een fijn bezoek of zou het gewoon controle zijn?

Morgen leest u ons weer met meer nieuws. En wie weet nog meer gadgets. Audi sponsort dat gedoe hier ook. Toch eens gaan polsen...