Kleuterschool Pius 10 rode klas

Kleuterschool Pius 10 rode klas

Kleuterschool Pius X Rode Klas

Oranje Klas Blog

Hier schrijft de juf verslagjes van activiteiten en plaatst zij hierbij af en toe een foto. Wil je een commentaar schrijven, stuur dan een berichtje naar de juf.

Achter de schermen bij 'Het Paleis'

KlasPosted by Rode Klas Mon, March 05, 2018 20:32:55

Vandaag stapten we op de bus, maar niet de bus waarmee we anders op uitstap gaan. Vandaag gingen we op stap met het openbaar vervoer. Na een hobbelige rit en een flinke stadswandeling kwamen we aan bij Het Paleis. In Het Paleis kan je naar theatervoorstellingen gaan kijken, maar dit gingen wij niet doen. Wij mochten vandaag een kijkje achter de schermen gaan nemen, want ook wij treden binnenkort op, op een grote podium en schitteren met een eigen musicalvoorstelling. smiley

We kwamen samen in de grote wachtzaal. Daar wacht je tot de voorstelling begint. Ondertussen kan je even spelen of iets drinken in het cafétje. Daarna stapten we verder tot in de grote zaal met wel 500 klapstoelen. Het scherm ging open en daar hingen mooie rode gordijnen. Onze klasjes mochten al eens oefenen op het grote podium. De gordijnen gingen open en we zongen ons klaslied, gevolgd door luid applaus van het publiek. Na dit korte optreden stapten we verder achter het podium. We zagen de coulissen, de schminkstoelen en even verder op konden we de trap op en gingen we naar de toren. Daar worden enkele lampen bediend en zie je bovenop het podium. We stapten nog een beetje hoger de trappen op en kwamen toen bij de zaalbrug. Daar worden alle andere lampen bediend, in verschillende kleurtjes zelfs. Vanop de zaalbrug kan je heel de zaal zien van bovenuit.
Een stukje verder vonden we grote touwen, daarmee kan het decor omhoog en omlaag getrokken worden.

Na de grote zaal mochten we ook eens kijkje nemen in de kleine zaal. Onderweg zagen we nog enkele dansers ballet dansen op mooie muziek. In de kleine zaal wachtte ons een kleine verrassing: twee grote dozen met allemaal pruiken waar we ons mee mochten uitleven. smiley

Tot slot mochten we nog een kijkje gaan nemen wij de lift. Daarin worden alle materialen mee naar het podium gebracht.
Met alles wat we nu gezien hebben, kunnen we zelf ook aan de slag.

Tot binnenkort voor onze eigen musicalvoorstelling !! smiley


Lichtmis

KlasPosted by Rode Klas Wed, February 28, 2018 07:36:22


Hip hip hoeraaa!!

KlasPosted by Rode Klas Sat, February 17, 2018 00:32:12
Hiep hoi ik ben weer jarig
En iedereen is aardig
Alle cadeautjes zijn voor mij
Lang zal die leven
Iedereen wil me kusjes geven
En al m’n vriendjes zijn erbij.

Bas en Stella vieren feest! Zij werden in februari zes jaar!
Gelukkige verjaardag! smiley

Carnaval

KlasPosted by Rode Klas Sat, February 17, 2018 00:02:25
Gekke clowntjes in het circus

KlasPosted by Rode Klas Fri, February 16, 2018 23:41:00
Gek, gekker, gekst! Deze week veranderden onze kleuters in echte circusartiesten. En daar horen ook gekke clowntjes bij. We knutselden een clowntje maar voor zo'n mooie rode neus kennen wij een goocheltrucje. We schilderden deze zonder onze handen. Kunnen jullie raden hoe we dat gedaan hebben? smiley

Hip hip hoeraaa!!

KlasPosted by Rode Klas Fri, February 16, 2018 23:31:55
Hé Kanjer, dit is je verjaardag
Je verjaardag gaat zomaar niet voorbij
Want de jarige ben jij
Daarom ben ik ook zo blij
En zingen wij Hiep Hiep Hoera!

Het nieuwe jaar is begonnen en na de vakantie mochten we al meteen een jarige vieren. Mateusz werd zes jaar. Ook Hasan mocht deze maand zes kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart.
Gelukkige verjaardag! smiley


Sterrenwacht Urania

KlasPosted by Rode Klas Fri, February 16, 2018 23:27:23

Onze kleuters zijn helemaal in de ban van de ruimte. Daarom brachten we ook een bezoekje aan de sterrenwacht Urania. We leerden over alle acht planeten en konden zelfs naar de zon kijken! Wat een avontuur!!!
Kerstfeestje

KlasPosted by Rode Klas Fri, February 16, 2018 23:25:47
Vrijdag voor de vakantie hielden we een kerstfeestje met onze vriendjes uit de klas. Iedereen bracht cadeautjes mee voor elkaar en 's middags aten we samen gezellig pannenkoekjes. Hmm... heerlijk!


Next »